Shahin Yazdi Sotoudeh

Mit navn er Shahin og er 35 år. Jeg bor i skønne Lundtofte sammen med min kæreste. Sammen venter vi vores første barn til sommer.

Jeg er uddannet pædagog og har en bred erfaring med forskellige målgrupper, lige fra fra børn i daginstitutioner, uledsagede børn og unge til børn med diagnoser.

Jeg kom til Danmark i foråret 1991 sammen med min familie. Nærmere bestemt Århus. Jeg var en lille knægt som skulle forholde mig til en masse nye indtryk og uvisheder, samt gøre mig klar på et nyt land. Jeg var så privilegeret, at jeg landede i et land, hvor der var et pædagogisk grundlag, som dannede fundamentet for min dannelse og udvikling. Jeg ved, af personlige erfaringer, hvor stor en betydning et godt barndoms- og ungdomsliv har. At børn og unge har brug for et sted, hvor der er tryghedsskabende voksne og rollemodeller. Et sted som kan være med til at skabe differentierede fællesskaber, som kan åbne fleksible læringsrum og skabe muligheder for den enkelte. Det er vigtigt at gribe børn og unge, inden de falder i social unåde.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget. Jeg vil arbejde for, at mit eget og andres børn kan vokse op i en kommune, hvor et godt børne- og ungdomsliv er bygget på tryghed.

Stemmer i på mig, stemmer i på en person, som er engageret, sætter integritet højt, og vil utrætteligt kæmpe for mine mærkesager.

Mine mærkesager tager udgangspunkt i, at Lyngby-Taarbæk kommune fortsat skal danne trygge rammer om en god opvækst for alle børn og unge.

Mine mærkesager er:

1. Flere SSP’er i gadebilledet.

Coronatiden har haft mange forskellige konsekvenser for vores samfund. En af dem er, at flere og flere børn og unge opholder sig ude på gaden. Dette er med til at skabe utryghed for de øvrige medborgere i Lyngby-Taarbæk. 

Derfor skal vi gribe ind, inden de kommer i en forkert løbebane, og dermed koster samfundet og kommunen mere end nødvendigt. Vi skal hjælpe de unge med ikke bliver stigmatiseret, men derimod give dem en stemme så de bliver hørt og føler sig hørt.

Vi skal styrke samarbejdet mellem de forskellige faggrubber, have konkrete initiativer og indsatser, som kan fremme trivsel samt forebygge.

SSP’erne skal være der for at forebygge ballade og kriminalitet blandt børn og unge og for at skabe tryghed for alle kommunes borgere.

2. Den sociale indsats i forhold til udsatte børn og unge skal styrkes.

Vi ser, at især udsatte børn og unge ikke bliver grebet i tide. De har brug for hjælp til at få de nødvendige færdigheder, det kræver at stå på egne ben som voksne. Vi skal gribe de udsatte børn og unge så tidligt som muligt. Det kan have store konsekvenser for børn og unge, hvis der ikke reageres i tide i forhold til deres problemstillinger. Vi skal derfor fremme deres trivsel samt påvirke deres udvikling i en positiv retning.

Ved at styrke den sociale indsats i forhold til børn og unge, kan vi hjælpe dem til at stå på egne ben. Tidlig forebyggende indsatser er en investering i deres fremtid, og ikke mindst en investering i vores samfund.