De unge skal ikke efterlades med regningen for Socialdemokratiets uansvarlige politik

Magnus Von Dreiager skriver i Information den 18. februar 2021:

Ifølge Socialdemokratiets nye doktrin kan vi bare låne og investere os ud af krisen uden at bekymre os om at skulle betale pengene tilbage. Men gæld forsvinder ikke bare på magisk vis, og den unge generation kommer til at sidde tilbage med regningen.

 

Vaccinationerne er efterhånden godt i gang, og vi begynder at kunne skimte lys for enden af tunnellen. Men hvad der startede med at være en sundhedskrise, har siden medført store økonomiske konsekvenser for Danmark.

Når man lytter til Mette Frederiksen og hendes partikammerater i Socialdemokratiet, må man forstå, at vi bare kan investere os ud af krisen, og så skal det hele nok blive godt igen. Statsgælden stiger dog fuldstændig ukontrolleret og med risiko for et alvorligt udfald i sidste ende.

Fra formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom lød det ydermere i Debatten på DR 2 i torsdags, at det slet ikke er et problem, at vi optager gæld: »Der er ikke nogen regning, fordi der kommer ikke en faktura ind, hvor der står, at det her skal betales tilbage på det og det tidspunkt.«

Desværre er det et tydeligt billede på, hvor farlig Socialdemokratiets nye keynesianske tilgang er for den danske økonomi. I første omgang kan vi takke de borgerlige regeringer for at have gennemført flere økonomiske reformer, som har rustet dansk økonomi så godt og gjort, at vi nu bedre kan stå igennem krisen samt låne på fordelagtige vilkår. En reformpolitik, som blev videreført under Helle Thorning-Schmidt.

Desværre har piben fået en helt anden lyd med Mette Frederiksen i Statsministeriet. I stedet for at skabe arbejdspladser er arbejdsudbuddet blevet mindsket med 11.000 personer efter den seneste finanslov og Arne-pensionen. Oven i hatten er vi snart oppe på 30 skattestigninger i alt med Socialdemokratiet tilbage i regeringskontorerne.

Uanset hvor hurtigt socialdemokraterne kan få spinmaskinen til at køre rundt, så kan det ikke ændre på, at gælden skal betales tilbage på et tidspunkt, og den regning er det min generation, som ender med at skulle betale.

Det må ikke ende med, at det er os unge, som i sidste ende skal betale for, at Socialdemokratiet kan indfri deres dyre valgløfter med en Arne-pension og større offentlig sektor. Det har heller aldrig været nogen succes at gøre den offentlige sektor større for lånte penge, hvilket historien viser.

Selvom socialdemokraterne påstår, at der ikke kommer nogen regning, så er det nu engang sådan, at lån skal betales tilbage. De forsvinder desværre ikke på magisk vis. Desværre vil Socialdemokratiets økonomiske politik medføre, at det vil gældsætte min generation og efterlade os med en kæmpe gæld, som vi skal bruge årtier på at betale tilbage. Det er ikke holdbart.